Sirupskage:

personer

Her er vidunderkagen.

500 gr sirup

500 gr sukker

125 gr margarine

de tre ting smeltes i en gryde, afkøles let)

750 gr mel

1 spsk natron

1½ spsk kanel

1 spsk ingefær

evt lidt nellike

7,5 dl. kærnemælk

blandes med sirupsblandingen, røres godt sammen. Bages i ovnens bradepande 1 time v. 150 gr.

Smørcreme:

2 æg + 6 spsk sukker

4 store spsk mel

8 dl mælk

æg, sukker og mel røres let sammen i en gryde. Mælken tilsættes og det koges op til en creme under omrøring.

Cremen stilles til afkøling - SKAL VÆRE HELT KOLD

225 gr. smør

300 gr. flormelis

røres godt sammen, og røres derefter i den kolde creme.

Bradepandekagen skæres i aflange stykker. hvert stykke skæres i 3 lag.

Smørcremen lægges mellem hvert lag. pyntes enten med cremen el. chokoladeglasur med flækkede, smuttede mandler på. Kagen opbevares i køleskab eller kan fryses.

God fornøjelse.
opskrift fra Rannva

Mars kage

personer

2. Bunde:
5 æggehvider
4 dl brunfarin (300gr)

Fyld:
3 mars
½ l fløde

Crem:
2 mars
25 gr margarine
5 æggeblommer
2 ss sukker

Bunde:
Pisk æggehviderne stive og pisk så brunfarin i. Del dejen til to lige store bunde på noget bagepapir og bag i ovnen på 125 grader varmluft i 1½ time (eller mere, bundene skal slippe papiret)

Fyld:
Piskfløden stiv og skær marsene i små stykker og kom dem i fløden.

Cremen:
Varm indegrenserne i en gryde med svag varme. Rør æggeblommerne og sukker sammen med en gaffel inden i  kommer det i gryden. Indigrenserne  må ikke koge, men bare lige varmes så det hele kan røres fint sammen og ser lækkert ud.

Kagen:
Læg bund 1 i et fad, kom fylden oven på, tag bund 2 og læg oven på, smør så cremen oven på.

Karamel kage

personer

2. Bunde :
4 æggehvider
200 gr. sukker


Fyld :
2½ dl fløde
2½ dl  cremfraice
5-6 æbler skæres i små stykker


Karamel sauce:
3-5 ss mørk sirup
75 gr. flormelis
1 ts vaniliesukker

Bunde:
Pisk æggehviderne stive og pisk så sukkeret i. Del dejen til to lige store bunde på noget bagepapir og bag i ovnen på 125 grader varmluft i 1½ time (eller mere, bundene skal slippe papiret)

Fyld:
Pisk fløden stiv og pisk så cremfraicen i. Skær æblerne i små stykker og kom dem derefter i skålen med fløden/cremfraicen og rør det sammen.

Karamel saucen:
Varm indegrenserne i en gryde.Indigrenserne må ikke koge, men bare lige varmes så det hele kan røres fint sammen og ser lækkert ud.
 
Kagen:
Læg bund 1 i et fad, kom fylden oven på, tag bund 2 og læg oven på og hæld så karamel saucen ud over eller sæt den i en skål ved siden af.