Mammusa Uppskriftir

Vinarbreyð

personer

1. kg Hveiti
250 gr Melis 
125 gr Margarine
1 pk kardamummur
1 pk ger
2 egg
5 dl lunka mjólk
sviskur

Góðaráð

personer

500 gr Mjøl
250 gr melis
250 gr Margarine
4 egg
kardamummur

Kleynir

personer

750 gr Mjøl
250 gr Melis
125 gr Margarin
4 egg
1 tsk hjortataksalt
kardamummur
½ kop Mjølk

Daddlukøkur smákøkur

personer

500 gr Hveiti mjøl
300 gr Pudirsukir
300 gr Margarin
300 gr Daddlir
2 egg
1 tsk Natron

Ingekøkur smákøkur

personer

500 gr Mjøl
375 gr Melis
250 gr Margarin
1 egg
2 tsk Hjortataksalt
Mandildropar
Krystalsukur og Krymmel

Finske kager smákøkur

personer

625 gr Mjøl
500 gr Pudirsukir
250 gr Margarin
6 egg
124 gr Mandlir
1 tsk Natron
Nellikker
Kardamommir

Pleskenar smákøkur

personer

4 egg
250 gr Melis
250 gr Mjøl

Egg og melis skal pískast hvítt
síðan skal mjøli rørast í.
Korennir tað pinti eg bara við.

Kanel kager smákøkur

personer

3 egg
250 gr Melis
250 gr Mjøl
2 tsk Kanel
1 trk Nelikker
1 tsk Hjortataksalt
 

Tað verður eisini píska uppá sama máta
sum Plesknir

Formkaga

personer

1 kg Mjøl
500 gr Melis
250 gr Margarin
4 til 5 egg
2 pk Bagepulver.
Kardamummir, Rosinir.

Brun kaga er uppskrift á Bagepulvir pakkanum

Vaflir omma

personer

1 pund Mjøl
½ pund Melis
½ pund Margarin
2 egg
Kardamummir
1 pk Bagepulvir
Mjólk ca ½ l

Kærlighedskranse

personer

½ kg   Flormel,  250 g Margarine, 125 g Melis, 2 Æggeblommer.
Samtlige dele æltes godt sammen, formes til kranse, som sættes på en kold smurt Plade.
Marengsdej:  2 Æggehvider, 100 g Melis. Hviderne piskes med 50 gr. Melis 3-4 min. saa vendes 50 g Melis meget forsigtigt med Piskeren i Æggehviderne, det maa kun tage et Øjeblik, der maa ikke piskes i det.
Denne Marengsdej lægges inden i Kransene, og de bages ved jævn Varme.

Halvmåner: (småkager)

personer

1/2 kg Flormel, 250 g Margarine, godt 1 dl Fløde, 125 g Melis.
Det hele æltes sammen, udrulles og afstikkes med en rund Form.
Paa Halvdelen af hver Kage lægges Marmelade eller Hindbærsyltetøj og den anden Halvdel foldes over, saa der dannes en Halvmåne - klemmes sammen i Kanten, pensles med Æggehvider og overstroes med Melis.
Bages lysebrune.

Góðaráð

personer

1/2 pu Farin, 1/2 pu Margarine, 1 pu Mel, 5 Æg, Kardemomme